Pretty in pink

Niks durven is kut best lastig.
Vooral als het je belemmert in je dagelijkse leven (angst voor bungeejumpen, daar kan je bijvoorbeeld heel oud mee worden). Een ik-durf-het-niet-voorbeeld? Op mijn achttiende verjaardag kreeg ik mijn rijbewijs cadeau. Brrrrr & help. Pas jaren later nam ik een les van een onfris ruikende meneer wiens pedagogische skills bestonden uit zuchten en het roepen van: ‘Niet te dicht langs de stoep! Weet je wel wat deze auto kost?’
Dat nooit meer.

 

 

 

(Scroll naar beneden voor de spannende ontknoping)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Gelukkig kan een mens van gedachten veranderen.

Meikemerktop met haar rijbewijs

Ik nam rijles voor mensen met rijangst – in het geniep want ik wilde er niet te veel over praten, al helemaal niet als het een lang, treurig of vroegtijdig afgekapt traject zou worden. Dat viel gelukkig mee (al ben ik geen natuurtalent). Na heel wat kilometers, zweet, een paar tranen en een zenuwslopende afrijsessie slaagde ik vorige week in 1 keer voor mijn rijbewijs. Waaaaah!

Met dank aan de fantastische Annemieke Boonstra die me met geduld en empathie leerde rijden, niet te beroerd was onderweg een smartlap in te zetten en er zelfs voor zorgde dat ik asfalt leuk ging vinden. Nooit verwacht na die eerste les op de Ikea-parkeerplaats, waar ik bijna kotsend mijn eerste gas gaf (het suicidale konijntje dat daar steeds voor de auto dook hielp ook niet echt).

Zo, ik ben blij joh. Nu nog een autootje pinnen en dan ben ik de Bob. Tot 2023.
 

 

« Vorige post
Volgende post »

6 ReactiesReageer →

 1. Mike

   /  May 10, 2014

  Veeet!!! In 1 keer, dat heb ik ook zeven keer gedaan….

  Drive it like you stole it!!!

 2. Whoe-hoew! Gefeliciteerd, doorzetter! En nu lekker gassen. De wereld is van jou!

 3. Dank jullie wel, vergeten jullie niet een “Zeg even wanneer je de weg op gaat, dan blijf ik thuis” grap te maken? ;-)

 4. Superunknown

   /  May 10, 2014

  “Laat even weten wanneer je de weg op gaat, dan blijf ik thuis …”

 5. Ik ben zo blij met m’n vrienden!

 6. Heleen

   /  May 11, 2014

  Wat goed. Scroll voor een jeukwoord.

  Inspirerend!!

Reageer