Ogen ‘Knüdde’

Ik had nooit gedacht dat het moment zou komen. Het moment waarop ik zou uitkijken naar een arts die met een ijzerdraadje via mijn oog de traanbuis in mijn neus even zou oprekken en doorspoelen. Maar dat moment is er nu toch, en die fijne procedure vindt morgenochtend plaats. Zippy dee doo dah.

Situatieschets:

Mijn ogen komen van de IKEA: ze zien er van de buitenkant best leuk uit, maar de constructie blijkt wat goedkoop uitgevoerd. Dus werken: ho maar. En die bril, daar kan ik nog mee leven, echt. Meer problemen heb ik met het tranen. Dat doet mijn linkeroog namelijk non stop de afgelopen 9 maanden. Verstopte traanbuis, zo bleek. Inmiddels pink ik niet alleen tranen, maar ook pus weg. Fijn detail.

Na 3 oogartsen, 6 consulten, 2 ponsplaatjes, 473 minuten wachten in wachtkamers en een naald in m’n traanbuis (‘Dit kan wat gevoelig zijn’. Geloof deze tekst NOOIT van iemand in een witte jas.) kwam ik op een wachtijst. Jeweetwel, zo’n ding waarvan Agnes Kant altijd ging schreeuwen.

Vorige week werd de ingreep nog afgeblazen, maar morgenochtend ga ik in de herkansing. En nou maar hopen dat de dienstdoende arts een maandagochtendmens is. Als die bestaan tenminste.

« Vorige post
Volgende post »

2 ReactiesReageer →

  1. Weer errug leuk geschreven! Maar auw, ik krimp wel lichtelijk in elkaar ervan. Veel sterkte morgen! Ik help je hopen dat je arts een maandagochtendmens is. Of anders dat de Nederlandse tweelingbroer van McDreamy voor je opdoemt. Heb je tenminste wat afleiding (eh… voor zover je nog wat ziet, dan, natuurlijk.)
    Nogmaals: sterkte!

  1. Stil aan de overkant | Meike merkt op

Reageer