Het geheim van Matthijs

Deze column schreef ik voor Televizier.nl

Laatst betrapte ik er twee vriendinnen op, tijdens verschillende gelegenheden. Allebei spraken ze uitvoerig over Matthijs. Ik ken Matthijs niet, dus ik vroeg even wat Matthijs dan deed voor de kost en waar ze hem van kenden. Dom, dom dom. Matthijs! Van De wereld draait door! Ah. Matthijs van Nieuwkerk. Zég dat dan!

Voelt hij zo vertrouwd dat ze hem bij zijn voornaam noemen? Ik weet het niet, maar de vraag houd me bezig (Bij gebrek aan een kredietcrisis, smeltende ijskappen of uitstervende diersoorten).

Kijk, bij sommige tv presentatoren voldoet alleen de voornaam omdat hij/zij bijna alleen bekend is onder zijn/haar voornaam. Oprah bijvoorbeeld. Of omdat je de naam niet zo vaak hoort. Ook Oprah. Of Peter R. Of Dyanne. Of omdat iemand alomtegenwoordig is. In die categorie valt bijvoorbeeld Linda.
Maar Matthijs, dat klinkt als mijn oude buurjongetje. Leuk maar gewoon.

Of voelt M.v.N. als een vriend omdat is zo lekker gewoon is? Hmm. Bij lekker gewoon denk ik toch eerder aan Frans Bauer, ‘s nachts snackend van een bakje koudgeworden afhaalchinees. Het CV van de presentator van De wereld draait door is allesbehalve gewoon.
Dan zijn charme. Verleidt hij dames soms via de kabel? Waardoor zij zich zo speciaal voelen dat ze hem bij zijn voornaam noemen? Die zwoele blik vanachter dat nauwkeurig geregisseerde nonchalante kapsel? Is dat het?

Ik weet het niet! Nachtenlang lig ik nu al wakker vanwege deze heikele kwestie. Ik ben in de war. Wat denken jullie?

« Vorige post
Volgende post »

Reageer