Fabulous SatC

Deze column schreef ik voor Televizier.nl

Sex and the City (SatC)! (Geen fan? Sla dit stukje dan maar over). Hoewel de serie niet meer loopt en ik inmiddels alle fasen van het rouwproces heb doorlopen, had ik recent behoorlijk last van een Carrie Bradshaw- Sarah Jessica Parker- (SJP) flashback- indentificeerfase.

Hoe dat zo? Ik zat vijf dagen in de West Village in New York. Toevallig ook de plek waar SJP haar stulpje heeft. (Ik gok 20% leefruimte, 80% inloopkast). Ik schrijf een column. En ik deed de Sex and the City tour.

Stel je een bus voor met 50 bijna hysterische fans uit alle uithoeken van de wereld, rijdend langs belangrijke SatC locaties. Tijdens het rijden kregen we uitleg over scènes en bekeken we de bijbehorende fragmenten uit de serie.

Dat ging ongeveer zo: `In deze winkel kochten de dames de Rabbit vibrator voor Charlotte. Je hebt 20 minuten en je krijgt 15% korting op je aankoop’. (Hier viel een groepje rellerige zelfverklaarde Australische Samantha’s overigens gruwelijk door de mand. Die kwamen terug de bus in met een pizza. Een pizza!). Stukje rijden, paar fragmenten, nieuwe locatie. `Dit is de bar van Steve en Aidan. We gaan Cosmopolitans drinken!’. Drankje op, bus weer in. `In dat steegje links werd Carrie bestolen van haar strappy sandals. Iedereen in de bus krijgt een paar Manolo Blah…’.

Nou nee, helaas. Daar ontwaakte ik uit mijn SJP roes. Uiteindelijk stapte ik de bus uit als mezelf. Spijkerbroek en sneakers. Maar met een glimlach: het was fa-bulous!

Volgende post »