Doemdenken

Mindfulness, leven in het nu: er zijn mensen die daar niks van moeten hebben. Nu is van vroeger, focus op de toekomst. Ook als dat licht obsessief gedrag veroorzaakt. Ik heb het over preppers. Dat zijn mensen die zich voorbereiden op mindere tijden. En dan bedoel ik niet een huizen- of bankencrisisje, maar het echte werk. Het einde der tijden, hyperinflatie, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en andere feestelijkheden. National Geographic Channel maakte een serie over deze Doomsday Preppers.

Honderd condooms
Preppers zijn er in alle soorten. De zestiger uit Los Angeles die weet welk onkruid eetbaar is als hij de stad moet verlaten na een aardbeving. Het meisje uit Phoenix dat ieder dag 6 uur traint zodat zij, als er straks geen olie meer is, haar woonplaats lopend kan ontvluchten. Bovendien heeft ze een voorraad van 100 condooms. Altijd handig. Of de Born Again Christians uit North Carolina die zich voorbereiden op hyperinflatie. Hun voorraadschuur is een soort Makro, ze hebben 30 geweren en pistolen in huis en oefenen in zelfverdediging. Tussendoor bidden ze.

Oefenen, oefenen, oefenen
Kinderkamers worden opgeofferd voor de voorraad, wapens gefabriceerd van tuinschoppen en schoolvakanties gebruikt om evacuaties te oefenen met de kinderen (waarbij papa de Baldwin-lookalike per ongeluk de helft van zijn duim eraf schiet, dat belooft nog wat):

Kortom: de preppers zijn de hele dag bezig met hun naderende ondergang. Zodat zíj straks wel levend en 200% voorbereid uit de puinhopen herrijzen. Ik bekijk het met verbazing, hoop op het beste en trek een flesje wijn open. Dan maar wat minder voorraad.

« Vorige post
Volgende post »

Reageer