Burka

Dat mensen zich zo druk kunnen maken over vrouwen die een hoofddoek dragen verbaast me. Wat maakt het uit? De achterliggende gedachte van het dragen van hoofddoeken is dat mannen zich seksueel aangetrokken zouden voelen door het zien van vrouwenhaar. En dat ze zich vervolgens niet langer zouden kunnen beheersen. In dit laatste punt kan ik me volledig vinden.

Op dit moment bevind mijn huis zich in het epicentrum van allerlei bouw- en klusactiviteiten. Voor mijn huis wordt aan de kademuur van de singel gewerkt door een aantal mannen van middelbare leeftijd. Als ik de deur uitkom `s-ochtends zeggen ze vriendelijk gedag. Gewoon aardig.

Aan de zijkant van het complex, bouwen ze een heel nieuw gebouw. Op het parkeerterrein achter mijn huis staat al maanden een bouwkeet. Aan de muur hangt een blote dame. Volgens mij worden die keten zo opgeleverd, met dame en al. De bouwvakkers die aan dit project werken zijn jonger dan de kademuurmannen, maar zwijgen. Misschien lopen ze achter op schema, waardoor ze geen tijd hebben om voorbijgangers aan te spreken.

Achter mijn huis zijn schilders de kozijnen van het appartementencomplex aldaar aan het schilderen. Misschien is het omdat ze langdurig blootgesteld zijn aan verfdampen, misschien zijn ze als hork geboren. Feit is dat ze vervelende opmerkingen maken. Over mij. Althans over mijn typisch vrouwelijke kenmerken. Met z’n vieren staan ze me van een afstand aan te staren. Ontwijken kan bijna niet. Door de kademuurmannen ligt de andere straat open. Dus ik moét wel langs de schilders. Ik voel al dat er wat gaat komen. Hoe meer ik bij ze in de buurt kom, hoe meer zij staan te smoezen. En ja hoor 1,2,3 daar is ie. De enorm hilarische opmerking. En dan een lachsalvo. En op de terugweg hetzelfde ritueel.

Wat doe je met dit soort lui? Ik overweeg een burka. Stippel alternatieve routes uit. Aan de andere kant: Ik kan ze wel slaan. Zin om mijn middelvinger op te steken. Een hele bijdehante opmerking terug maken. Maak plannen om in het weekend hun steigers te saboteren. Maar dat doe ik niet. Ik slik mijn woede in en loop door.

Binnenkort komen dezelfde schilders ook mijn kozijnen doen. Mooi dat ze van mij geen koffie krijgen. Ha! (Deze heldin op sokken zoekt nog naar zoetere wraak).

« Vorige post
Volgende post »

Reageer